Grup Bergama Pop Rock Grubu

“Bergama” Pop-Rock grubu

Bergama grubun kurucu uyelirnden Erkin Iliyaz ve Bulent Curi, doksanlı yılların başlarından dernekte çeşitli kollarda etkinlik göstmekteydiler.
1995 yilindan beri devamlı ev ortamlarinda bir araya gelip gitar, klavye, ud çalıyor, dönemin sevilen Türkçe ve yabancı pop-rock şarkılarını icra ediyorlardı.
Her iki arkadas ailelerinden ve dernekteki müzisyen abilerinden esinlenerek muzige baslamis, ayrica okul arkadaşları Ersay İbar ve o dönemde dernek orkestresında darabuka çalan Cengiz Beyoğlunu da davet edip, bundan 10 yıl önce faliyetini durduran ama “Gerçek” derneğinde bati muzik denilinince izleri hala mevcut olan Faks Grubunu örnek alarak grubu olusturdular.
1996 yılında derneğin konserlerinde artık sahneye çıkıp proğrama pop-rock havası katmaya hevesli olan bu arkadas grubu, ilk konser performanslarında grubun hala bir adı olmadığından, sunucu onlara “Genç FAKS” grubu olarak hitap ederek sahneye davet etmişti. Bu olay hem onları, hem de seyircileri heyecanlandırmış, konser sonrasında cok olumlu tepkiler yaratmıştı. Bu konserden sonra artık grup olarak daha sıkı çalışarak kendi çaplarında, yine “Gerçek” derneği mekkaninda, 07 Haziran 1997’ yilinda ilk konserlerini düzenlemiş, bu sefer sevenlerinin karşısına da adini “Bergama” Pop-Rock grubunu duyurmuslardi. Faliyet gösterdikleri dönem süresince Priştine Radyosu stüdyolarında biri kendi besteleri olmak üzere, 3 şarkı kayıt etmiştir. Grup üyeleri hala dernekte yeni muzisyenler ile birlikte sahne almaktadirlar.

#gercekdernegi #gercek65yıl