Aralık 27, 2016

65 YILIN GÖRKEMİ

Geceye, Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka, Milletvekili Müfera Şinik, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova’da görevli Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, eski dernek başkanları, Doğru Yol Derneği Başkanı Bülent Emruş yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

Priştine Gençlik ve Spor Merkezi’nin Kırmızı Salonu’nda düzenlenen konserde, dernek üyeleri  sergiledikleri muhteşem performanslarla seyirciyi mest etti.

Yediden yetmişe herkesin akın ettiği gecede, eski ve yeni nesil ses sanatçılarının söylediği şarkılar ile halk oyunları dakikalarca alkışlandı.

Görkemli gece, şehitler ve vefat eden dernek üyeleri için saygı duruşu arından, Gerçek Derneği’nin kuruluşundan bugüne kadar verilen emeğin, yapılan çalışmaların, Kosova’da Türk gelenek ve göreneklerinin yaşatılmasındaki mücadelenin anlatıldığı video gösterimi ile başladı.

65 yıl aralıksız olarak halka hizmet eden dernek ile  halk arasında  büyük bir buluşmanın yaşandığı gecede daha sonra sahneyi ses sanatçıları, Agim Godanca, Mirsad Jonuzi ve Güler Grozda aldı.

Geçmişten günümüze yöresel kıyafetler defilesi ise büyük beğeni kazandı.

Geceye, Tanju Şerif, Erdal Boshnajku, Adnan Çaya ve Caner Çaya’nın seslendirdiği şarkılarla devam edildi.

Gerçek Derneği Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ise 65 yıllık başarının adate vücut bulmuş haliydi. Yeni nesil Karadeniz oyunu Gülbeyaz’la sahne alırken, eski nesil derneğin efeleri “Ağabeyler” Zeybek oyunuyla sahnede adeta devleşti.

Sezgin Curi’nin solistliğindeki Offchestra müzik grubu geceye ayrı bir renk katarken, Kosova’nın Sesi Türk Müziği Kadınlar Korosu ile Sevim Baki, seslendirdikleri sanat müziği eserleriyle seyirciyi geçmişe götürdü.

Gecenin sonunda bir konuşma yapan Gerçek Derneği Başkanı Yıldıray Bayram, 65 yılın kelimelerle sığdırılamayacağını belirterek gecede katkısı geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ise, 65 yılda büyük bir emek verildiğini dile getirerek, “Bu gece de gördük ki, bu topraklarda, türküsüyle, folkloruyla buram buram Türklük yaşıyor. Türkçe yaşıyor. Ve bunda Kosova’da yaşayan herbir Türkün çok büyük emeği, çok büyük katkısı var. Türk toplumunun bir arada tutulması için, yaşatılması için 65 yıl Gerçek Derneği büyük bir emek vermiş. Türkiye de bu emeğe destek vermeye devam edecek. Birliğiniz, bütünlüğünüz daim olsun” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka da, “Kosova’da Türk toplumunun yeniden dirilişinin sembolü Gerçek Derneği’nin 65. yıldönümünü canı gönülden kutluyorum. 1951 yılında göç olayları yaşanırken, halkımız yalnızlaşırken, Priştine’de Gerçek ve Prizren’de Doğru Yol Derneği kuruluyor. Ve Türk toplumu adate yeniden diriliyor” dedi. Damka, Priştine de bir Türk kültür merkezinin kurulacağı müjdesini verirken, merkezin isminin Gerçek Türk Kültür Merkezi olacağını da açıkladı./kosovaport/