Nisan 15, 2010

BATI MÜZİK GURUPLARI

1962 yılında Batı Müziği icra eden “Faks” adıyla bir müzik gurubu kurularak değişik konserler sunmuştur. “Faks” gurubu 80’li yıllara kadar Priştine Radyosu stüdyolarında 20’ye yakın şarkı kayıt etmiştir. Daha geçlerde ise, kuşak kuşak gençler yetişmiş ve o eski üyelerin geleneğini sürdürmüşlerdir.1996 yılında “Bergama” adlı Pop-Rock grubu aynı yolda devam ederek başarılı konserler düzenlemiş ve Priştine Radyosu stüdyolarında 3 şarkı kayıt etmiştir.
Bugün yine genç bir kuşak müzik çalışmalarına devam etmektedir, hem de büyük başarıyla. 2000 yılında kurulan “Gölge” gurubu çok sayıda konser düzenlemiş, çeşitli Rock festivallerde çok başarılı performans göstererek ödüllere layık görülmüştür. Rock Per Rock Festivalinde en iyi yeni grup olarak stüdyolarında 1 şarkı kayıt etmiştir ve 2005 yilinda kadar faliyet gösterdiler. Eski kuşağın varisi olarak Pop-Rock Müzik çalışmalarına yeni değerler derneğimizde faliyet göstermektedir.