Nisan 8, 2021

DERNEĞİ’MİZİN ESKİ ÜYESİ ORHAN GORİÇA VEFAT ETTİ

Derneğimizin üyelerinden Orhan Goriça’nın ölüm haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız,

Goriça ailesine baş sağlığı dileriz.

Mekkanı cennet olsun.

KOSOVAPORT.COM HABER

Kosova’nın en köklü derneklerinden Priştine “Gerçek” Kültür, Sanat ve Spor Derneği’nin eski üyesi Orhan Goriça hakkın rahmetine kavuştu.

Priştine doğumlu Orhan Goriça uzun yıllar “Gerçek” Derneği’nde etkin rol almış, derneğin gelişmesine katkı sağlamıştır. Özellikle savaş öncesinde devlet desteğinin kesildiği yıllarda esnaftan para toplayarak derneğin ayakta kalmasına yardımcı olan Orhan Goriça, 1999 yılında Nato’nun Sırp hedeflerine karşı hava harekatının başladığı dönemde, Kosovalı ailelerin güvenli bir şekilde Makedonya’ya geçmesini sağlamış, çok sayıda ailenin hayatının kurtulmasına yardımcı olmuştur.

Kendisi, Makedonya’ya Sırp polisine rüşvet vererek geçmeyi başarmıştır. Priştine  havaalanının ilk Türk genel müdürü olan bir  babanın oğlu olarak Orhan Goriça, Kosova’da Türklüğün ve Türkçe’nin yaşaması davasına her dönemde  katkı sağlamıştır.

Kosovaport ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz. /kosovaport/