Nisan 16, 2010

Folklor Ekibimizden, Türkiye’den Gelen Konuklara Halk Oyunları Gösterisi

Ankara ”Ulubatlı Hasan” ve ”Ahmet Vefik Paşa” ilköğretim okullarından, Kosova’nın başkenti Priştine’ye gelen öğretmen ve öğrenciler, Priştine ”Pavarsia” ve ”Elena Cika” kardeş ilköğretim okulları, öğretmen ve öğrencileri tarafından karşılandı. Priştine’ye yapılan bu ziyaret sebebiyle, 20 Mayıs günü, gelen misafirlerin onuruna, Priştine’deki Türk öğretmenleri ve Gerçek Derneği ”Tiyatro ve Halk Oyunları grupları”, tarafından bir gösteri tertiplendi. Söze konu gösteride, öğrenciler tarafından şiirler ve İstiklal Marşı okunurken, tiyatro grubu tarafından, tiyatro oyun gösterisi ile devam edildi. Gerçek Derneği Folklor grubu sorumlusu tarafından hazırlanan, Halk oyunları grubunun sergilediği gösteri de beğeniyle izlenirken, gösteri gitar eşliğinde müzik ile sona erdi.