Ağustos 12, 2015

Gerçek Derneği’nde Vefa Buluşması

Gerçek Derneği Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Songül Ozan’ın görevini tamamlayıp Kosova’dan ayrılacak olması vesilesiyle dernek mekanında vefa etkinliği düzenledi. Büyükelçi Ozan, eşi Sencar Ozan ve diplomatlar Volkan Başman, Mustafa Gün ve Servet Akman’ı uğurlama etkinliğine Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu, Yunus Emre Müdürü Bülent Uçpunar, Tika temsilcisi Fatih Abdi Çetin, Eulex Türk Polis temsilcisi Göktan Demir, THY Müdürü Gökhan Hacıibrahimoğlu yanısıra Priştine Belediye Meclis üyesi Cüneyd Ustaibo, Prizren, Gilan ve Mitroviça’dan çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Trepça Basketbol Kulübü Başkanı, Kosova’daki Türk basını ve Priştineli Türk toplumu mensupları katıldı.
Gerçek Derneği Başkanı Gülşen Bölükbaşı yaptığı konuşmada Büyükelçi Songül Ozan’ın Kosova ve Türkiye arasında var olan tarihsel bağların güçlenmesine sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek, iyi günde kötü günde, hastalıkta, sağlıkta Kosovalı vatandaşların yanında olmaya özen gösteren Ozan’ı ailelerimizin bir bireyi olarak gördüklerini ifade etti. Kosova’dan ayrılacak olan diplomatlar Volkan Başman, Mustafa Gün ve Servet Akman’a yürüttükleri başarılı çalışmalardan dolayı, Eylül ayında Kosova’daki görevini tamamlayacak olan Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu’na da Kosova’da barışa sundukları katkı ve yürüttükleri başarılı çalışmalar için teşekkür edilerek, Türk askerine duyulan gurur ifade edildi. Duygulu anların yaşandığı buluşmada büyükelçi Ozan, Kosova’da görev yapmaktan duyduğu memnuniyet ve mutluluğu dile getirerek, duygularını “Bizlerin gönül bağı var. Gönül bağı olanlar vedalaşmazlar” sözleri ile ifade etti. Bundan böyle her nerede bulunursa bulunsun burada oluşan dostlukların süreceğini belirten Ozan, Türk toplumunun birlik ve beraberlik içinde olmasının önemine değindi. Etkinlik boyunca tüm misafirler ile teker teker selamlaşıp sohbet eden Songül Ozan ve eşi Sencar Ozan etkinliği düzenleyen Gerçek Derneği’nin Yönetim Kurulu ve üyelerine teşekkürlerini iletti.