Mart 23, 2015

GERÇEK DERNEĞİ’NİN YENİ BAŞKANI GÜLŞEN BÖLÜKBAŞI

Gerçek Derneği’nde devir teslim töreni gerçekleşti. Dört yıl boyunca Gerçek Türk Kültür, Sanat ve Spor Derneği başkanlığını yürüten Kemal Dobırçan görevini yeni Başkan Gülşen Bölükbaşı’na devretti.Geride bıraktığımız ay seçim kararı alınan dernekte, yeni başkanlık ve yeni yönetim için tek aday olan Gülşen Bölükbaşı bugün itibariyle görevine başladı.Gerçek Derneği binasında gerçekleşen devir teslim törenine, derneğe emek veren eski başkanlar, dernek üyeleri ve çok sayıda Priştineli katıldı.Devir Teslim töreni, vefat eden üyeler için saygı duruşunda bulunulması ardından eski başkan Kemal Dobırçan’ın 4 yıllık yönetim raporunu sunması ile başladı. Dobırçan 4 yıllık görevi süresince, gerçekleştirilmiş olan faaliyetleri anlattı.Ardından söz alan yeni Başkan Gülşen Bölükbaşı, 2 yıllık çalışma programı dernek üyelerine sundu.Bölükbaşı, yönetimin başında olacağı süre boyunca, misyon, vizyon, temel ilkeler, kısa ve uzun vadeli hedefler hakkında ayrıntılı bilgi sundu.Gülşen Bölükbaşı’nın başında bulunacağı yeni dernek yönetimi;Toplumun bireylerine hoşgörü göstererek bütünlük sağlamak ve  bu hoşgörünün verdiği güven ortamında kültürümüzü, sanatımızı yaşatmak,Kosova’daki Türk kültürünün zenginliklerini çeşitli etkinliklerle Kosova, Türkiye, Balkanlar ve dünya kamuoyuna tanıtmak;Birlikte yaşadığımız topluluklarla dostluk ve işbirliğini geliştirmek;Genç nesillerin bilimsel, kültürel, sanatsal ve ahlaki gelişimine katkı sağlayabilecek, bilgi ve becerilerini artırabilecek güçlü ve etkili bir yapı oluşturabilmeyi misyon edinmiş durumda.Bir süredir faaliyetlerinde duraksama yaşanan Gerçek Derneği’nin canlandırılması için yeni yönetim kısa vadeli hedefler oluşturdu.
/Kosovaport