Nisan 14, 2017

GERÇEK FOLKLOR EKİBİ 23 NİSAN FESTİVALİ İÇİN HAZIR

Festival hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Folklor ekibinin koreografı Tanju Goriça, bu yıl da Söke’yi tercih etmelerinin nedenini, geçen yıl çocuklar üzerinde bırakılan güzel intiba olarak açıklıyor. Çalışmaların çok uzun süreden beri devam ettiğini beliten Goriça, 15 çocuğun katılacağı festivalde 25 dakika boyunca yedi folklor oyunu sergileyeceklerini söyledi. Goriça, Türkiye’de Balkan havası estireceklerini ifade ederek, iki Arnavut oyunu, iki Türkiye ve diğerleri Kosova oyunu olacak şekilde bir mozaik oluşturduklarını kaydetti.

“Zorluklar her zaman var, biz bir derneğiz. Elbette maddi sıkıntılarımız var” diyen Goriça, Priştine’den bir derneğin Türkiye’de Kosova’yı temsil etmesinin ülkedeki Türkleri tanıtmak açısından çok önemli olduğunu söyledi.

20 Nisan’da yola çıkacak ve bir hafta boyunca Söke’de kalacak olan folklor ekibinin üyeleri ise şimdiden gün saymaya başlamış. Onların heyecanı ve mutluluğu yüzlerine yansıyor.

Kaynak: Kosovaport