folklorveorkestre

7'den 70'e
Derneğimiz

Dernek Tarihçesi ve Kuruluş Dönemi

“Yeni Hayat” Derneği’nin kurulması ile ilgili günümüze kadar muhafaza edilen yazılı belgeyi, Üsküp’te yayınlanan “Birlik” gazetesinin 01.9.1951 tarihli sayısında derneğin kurulması ile ilgili yayınlanan haber oluşturmaktadır. Kurulan “Yeni Hayat” Derneği ilk Başkanı görevine Remzi Süleyman, Sekreter görevine Selahettin Kelmendi ve veznedar görevine Niyazi Kursan seçilmiştir.

GERÇEK K.S.S.D

1951'den beri siz değerli halkımızın
hizmetindeyiz

Derneğimiz kuruluşundan bugüne kadar çok sayıda yerli ve uluslararası festivallere katılmıştır. Kosova’da yapılan tüm festivallerde ödül alan derneğimiz, yerli, otantik ve güzel halk danslarımızı mükemmel bir şekilde tanıtmıştır. Ayrıca derneğimiz kimi yurt dışı festivallere de katılmıştır. Balkan ülkeleri ve ana ülkemiz Türkiye’deki birçok festivallere katılan “Gerçek” orada hem Türk halkı danslarını hem de Kosova’yı temsil etmiştir.

1862 +

Üye