Nisan 9, 2015

Selma Argon İpek ve Suşica’da Duygulu Anları

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon ve Gazeteci Yazar Fatih Bayhan  Kosova ziyaretleri çerçevesinde Gerçek Derneği’nin Başkanı Gülşen Bölükbaşı ve Başkan Yardımcısı Yıldıray eşliğinde İpek Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy’un akrabalarının bulunduğu Suşica köyünü ziyaret etti.

İpek Belediyesi’nde Belediye Başkanı Sn. Gazmend Muhaxheri ve eşi Nuran M. Muhaxheri tarafından karşılanan heyet öncelikle Belediye Başkanı Sn. Gazmend Muhaxheri’nin makamında ağırlandı. Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon’u İpek’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Muhaxheri, Mehmet Akif Ersoy’un kökeninin İpek şehrine dayanmasından da büyük mutluluk duyduğunu ve kendisinin iki ülkenin ortak değeri olduğunu belirtti. İpek şehri ve Türkiye kurumları arasındaki işbirliklerine de değinen Muhaxheri, söz konusu ziyaretin gerçekleşmesini sağlayan Gerçek Derneği’ne  teşekkürlerini iletti. Dedesinin memleketi İpek şehrinde bulunmaktan dolayı mutluluk ve onur duyduğunu ifade eden Selma Argon, kendisini evindeymiş gibi hissettiğini belirterek şahsına gösterilen misafirperverlikten dolayı Gerçek Derneği üyelerine ve İpek Belediyesi’ne müteşekkir olduğunu belirtti. İlgili görüşmede geleneksel olarak her yıl İpek şehrinde “Mehmet Akif Dostaları Buluşması” adı altında ve Türkiye ile Kosova’dan çok sayıda davetlinin katılacağı bir etkinlik düzenlenemsi hususunda ortak görüşe varıldı.

Suşica köyünde duygulu anlar

FB_IMG_1431423269687 FB_IMG_1431423272342

FB_IMG_1431423277584

Selma Argon ve Gerçek Derneği’nin temsilcileri  İpek Belediye Başkanı Muhaxheri’nin eşliğinde Mehmet Akif Ersoy’un Suşica köyünde yaşayan akrabalarını ziyaret etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette Selma Argon akrabası Adem Mulaj ve ailesi ile biraraya gelerek özlem giderdi.  Argon, Tika tarafından restore edilen  Mehmet Akif Ersoy’un babası Tahir Efendi’nin imamlık yaptığı camiyi ve yine Tika tarafından restore edilip Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan okulu gezdi.

İpek ziyaretinin ardından Selma Argon, Kosova Radyo Televziyonu’nda yayınlanan ve Kosova genelinde geniş bir kitle tarafından izlenen IMAZH programına katıldı. Söz konusu programda birlik ve beraberliğe dair güzel mesajlar verilerek Kosova ve Türkiye arasındaki tarihsel bağlara vurgu yapıldı.