Nisan 16, 2010

“Mesk” derneği konserinde “Gerçek” derneği folkloruda yer aldi

Gençlik ve Spor Evi(Sarayı)-Kırmızı Salonunda, Priştinede Mesk derneğinin düzenlediği konserde Gerçek derneği folklor ekibi ”Harmandalı” oyunu ile gösteriye katılmışken, oynanan oyun ile ekibimiz seyircileri hayran bırakmıştır.

”Zeybek” oyunu:
21.12.2009 tarihinde itibaren ”Gerçek” Kültür, Sanat ve Spor Derneğinde Ayhan hoca tarafından folklor ekibine Zeybek oyunu öğretilmeye başlanmıştır.
Ekibimiz kısa bir sürede hocamızdan aldığı iyi bir eğitim ile 21.01.2010 tarihinde Zeybek oyunu ile gösteriye katılma şansına sahip olmuştur.

NOT: ”Harmandalı(Zeybek)” oyunu çalışmalarında bizlerden yardımlarını esirgemeyen ve şu anda Kosovada vatani görevini yapan piyade er Ayhan Başer’e Gerçek Derneğinde folklor ekibine vermiş olduğu emekten dolayı şahsım ve folklor ekibim adına teşekkür ederim.

”Gerçek” Kültür, Sanat ve Spor Derneği

Folklor sorumlusu Sebahat Safçı.