Nisan 11, 2015

Selma Argon Prizren’de

FB_IMG_1431423640191Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon ve Gazeteci Yazar Fatih Bayhan Gerçek Derneği’nin Başkanı Gülşen Bölükbaşı,Başkan Yardımcısı Yıldıray  Bayram ve Yönetim Kurulu üyeleri Osman Gaş, Şenol Kahraman ve Arzu Ustaibo eşliğinde Prizren şehrine bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyet ziyaret çerçevesinde ilk olarak Sultan Murat Kışlası’nda bulunan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’na ziyarette bulunup Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu tarafından karşılandı. Demircioğlu misafirleri,  Türk askerinin 1999 yılından bu yana Kosova’da yapmış olduğu çalışmalar  konusunda bilgilendirdi. Selma Argon’u Sultan Murad Kışlası’nda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Demircioğlu, girişiminden dolayı Gerçek Derneği’ni tebrik etti. Sıcak sohbet eşliğinde duygulu anların da yaşandığı görüşmenin ardından heyet Demircioğlu tarafından Selma Argon onuruna düzenlenen yemeğe katıldı.

Sultan Murad Kışlası’nı ziyaretin ardından Selma Argon ve Fatih Bayhan Prizren’deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde düzenenlenen “Dedem Mehmet Akif” konulu konferansa katıldı. Konferans öncesinde TRT ve Tek Rumeli televizyon kanallarına demeç veren Selma Argon Gerçek Derneği’nin misafiri olarak dedesinin memleketi Kosova’da bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi, Mehmet Akif Ersoy’un herkesin dedesi olduğunu ifade etti. Aynı televizyon programlarına konuşan Gerçek Derneği Başkanı Gülşen Bölükbaşı, Mehmet Akif Ersoy’un Kosova ve Türkiye’nin ortak değeri olduğunu belirterek Selma Argon’un ziyaretinin Gerçek Derneği yeni yönetiminin düzenlediği ilk etkinlik olmasının temelinde iki ülke arasında var olan ortak tarih ve bağlara vurgu yapmak olduğunu vurguladı.

Sn.Selma_Argon_ile_Alus_Nus_DernegindePrizren’deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’ndeki konferansın ardından heyet Aluş Nuş’un başkanlığını yaptığı Balkan Türk Müziği Derneği’ni ziyaret etti. Aluş Nuş ve dernek üyeleri tarafından karşılanan heyet, samimi sohbetin ardından Aluş Nuş ve dernek üyelerinin seslendirdiği Balkan Türk Müziği şarkıları eşliğinde neşeli anlar yaşadı. Selma Argon’u derneğinde görmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Aluş Nuş, Gerçek Derneği yeni yönetim kurulunu tebrik ederek iki dernek arasında kültür alanında işbirliklerinin geliştirilmesi hususunda temennilerini iletti.