Kasım 17, 2015

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI YALÇIN TOPÇU GERÇEK DERNEĞİ’NDE COŞKU İLE KARŞILANDI

Fotoğraflarla ‘T.C Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Yalçın Topçu Gerçek Derneği Ziyareti’

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, 5 Kasım 2015 tarihinde Kosova’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç eşliğinde Gerçek Derneği’ni ziyaret etti. Dernek mekanında coşku ile karşılanan Bakan Topçu büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperek herkes ile teker teker selamlaştı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gerçek Derneği Başkanı Gülşen Bölükbaşı Gerçek Derneği’nin Kosova ve özellikle Kosova’daki Türk toplumu için olan öneminden bahsederek, yılların ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin bir üst düzey temsilcisinin derneğe düzenlemiş olduğu ziyaretin önemine vurgu yaparak, bu ziyaretin Gerçek Derneği’ndeki kültür kıvılcımlarını alevlendireceğini belirtti. İlerleyen dönemlerde gerçekleşcek ziyaretler ile Vıçıtırın’daki Çeşme Derneği’nin, Mitroviça’daki Birlik Derneği’nin, Gilan’daki Yarın Derneği’nin de kültür kıvılcımlarının alevlenmesini temenni eden dernek başkanı Prizren ve Mamuşa’daki tüm dernekler ile birlikte Kosova’da Türk kültürünün yaşatılmasının önemine değindi.

Kosova Cumhuriyeti Kültür Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Rexhep Hoti konuşmasında Gerçek Derneği’nin Kosova Türk toplumu için önemine değinerek Kosova Türkleri’nin Kosova’nın önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Gerçek Derneği’nin Kosova’nın geleceği için önemli bir dernek olduğunu vurgulayarak, Gerçek Derneği’ne destek sunulacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Topçu onuruna hazırlanan programın sunulmasına geçildi. Program çerçevesinde öğretmenler Nadide Bırvenık ve Serap Bayram’ın eğitmenliğinde, öğrencilerden Berfin Altuntaş Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri şiirini okudu. Şiirin okunuşuna Dilay Mecihan flüt ile eşlik etti. Ardından Arzu Şufta, Aleyna Bırvenik, Funda Spahi, Ebru Pleşina, Ece Goriça, Çağla Toku ve Alara Nobırda’dan oluşan grup İstiklal Marşı’nı oratoryo halinde seslendirdi.

Öğrencilerin performansı karşısında duygulanan Bakan Topçu öğrencileri tüm heyeti ile birlikte ayakta alkışladı. İstiklal Marşı Oratoryosu’nun ardından Buket İsmail, Esra Raşiti ve Nisa Kurteş’in Hey Onbeşli türküsünü seslendirdi. Program, koreograf Tanju Goriça’nın çalıştırdığı ve Erza Rrmoku, Dilara İsmaili, Irma Redzepagiç, Aida Redzepagiç, Erblina Hayrullahu, Gülcan Kurtuluş, Ebru Ömer ve Deniz Ribar’dan oluşan grubun Azize oyununu sahnelemesiyle son buldu.

Ziyaret çerçevesinde Bakan Topçu Dernek Başkanı’na Gümüş Kaplamalı Çini ve İstanbul’un tanıtım kitabını hediye etti. Dernek Başkanı, Bakan Topçu’ya GerçekDerneği’nin orkestrası ve folklor grubunun fotoğraflarını içeren bir plaket takdim etti.