Nisan 16, 2010

Türk askerine ve derneğe katkısını verenlere plaket ve taktirname verildi

“Gerçek” Kültür Sanat Derneğinde, Kosova’da Uluslararası Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk askerine ve derneğe katkısını verenlere plaket ve taktirname verildi

08.02.2010 tarihinde saat 19:00 “Gerçek” Kültür Sanat Derneği’de düzenlenen Halk oyunları programı, kısa bir sürede büyük başarı ile halk oyun ekibine iki oyun öğretip gösteriye hazırlayanPiyade er sn.Ayhan Başer’e teşekkür etme anlamında düzenlenmişken, bu özel geceye Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler, Kosova Barış Gücü (KFOR) Karargahı’nda görevli Tuğgeneral Cevat Yazgılı, Uluslararası polis gücü bünyesindeki Türk Polis Kontenjan Başkanı, Emniyet Müdürü Mustafa Soysal, TİKA yetkilileri, öğretmen, asker, iş adamları ve veliler yer almıştır.

Priştine’nin “Gerçek” Kültür Sanat Derneği’nin halk oyunları ekibine, Kosovada vatani görevini yapanpiyade er Ayhan Başer, çok kısa bir sürede(21.12.2009-05.02.2010) halk oyun ekibine “Zeybek” ve Karadeniz yöresine ait oyunlar öğretmişken, ’’Zeybek’’ oyunu’nun ilk gösterisi 21.01.2010 tarihinde kırmızı salonda seyircilere sunulmuştur.
Ayhan Başer’e özel düzenlenen bu gecede “Gerçek” Kültür Sanat Derneği’nin halk oyunları ekibi Ayhan hocalarından öğrendiklerini sergilerken, gösterdikleri başarı ile hocaları Ayhan Başer’e de teşekkür etme şansına sahip oldular.

Ayhan Başer’e özel düzenlenen gecede Halk oyunları gösterilerinden oluşan birinci bölüm slayt gösterisi ile başlarken, daha sonra Karadeniz ve Zeybek oyunuyla devam etmiştir. Gecenin en büyük süprizi ve konukları hayran bırakan bölüm Ayhan Başer’in ’’Zeybek’’ oynamasıydı.

Programın ikinci bölümünde ödüller dağıtılmıştır.

Ayhan Başer’e kısa süredeki başarısı ve katkısı sebebiyle “Gerçek” Kültür Sanat Derneği plaketini Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler taktim etmiştir.

Gerçek” Kültür Sanat Derneği’ne katkısı sebebiyle Sebahat Safçı’ya dernek taktirnamesi Kosova Barış Gücü (KFOR) Karargahı’nda görevli Tuğgeneral Cevat Yazgılıtarafından taktim edilmiştir.

Bu dönem içinde “Gerçek” Kültür Sanat Derneği’ne katkılarını esirgemeyen: ulş.Yzb.sn.Erol Erdemir, Uzman çvş.sn.Hakan Kafes, ve sn.Basri Vural’a da “Gerçek” Kültür Sanat Derneği başkanı Zeynelabedin Ustaibo tarafından taktirname taktim edilmiştir.

Ücüncü bölümde “Gerçek” Kültür Sanat Derneği Halk oyunları(Folklor) sorumlusu Sebahat Safçı tarafından halk oyun ekibinede yer alanlara bir yıllık yoğun çalışmalarından dolayı kendilerine başarı sertifikası verilmişken, sertifikaları 2 aydır ekibin başından ayrılmayan ve büyük bir katkı sunan sn.Ayhan Başer ve sn.Hakan Kafes vermişlerdir.

Düzenlenen geceye ilkokul öğrencisi Can Kurteş tarafından ’’İstiklal Marşı’nı’’ duygulu bir şekilde okunması gelen misafirleri oldukça duygulandırmıştır.

Bu özel gece küçük bir koktel ve halk oyuncularının Ayhan abiylerine sevgi gözyaşları ile sona ermiştir.

Nice nice başarılara…

Folklordan sorumlu: Sebahat Safçı