Posts classified under: Ses

Kasım 8, 2015

Faks Bati Müziği Orkestrası:

1982 yılında Gerçek Derneği Çerçevisinde farklı bir müzik topluluğu, daha doğrusu “FAKS” adında batı müziği orkestrası kuruldu. Batı ve Rumeli muzik sentezini uyarlayan, Kosova halkına Türk müziğini sevdirmeyi başaran bir müzik topluluğuydu.

Gerçek Derneği konserlerine devamli katılarak, ayni zamanda Kosova Radyosunda bestelerinin kaydını yaparak büyük başarılar elde etmiştir ve 90’lı yıllardan sonra kurulan genç gruplara örnek olmuştur.

Orkestri Muzikës Perendimore Faks

Në vitin 1982, nën shoqaten GERÇEK u formua nje grup muzikor, më saktësisht

orkestra e muzikës perendimore “FAKS”. Popullata e Kosovës e ka adhuruar “FAKS”in sepse ishte një grup që e ka përshtatur sintezin e muzikës Perendimor dhe Ballkanik.

Vazhdimisht ka marrë pjesë ne Koncertet e Shoqates GERÇEK, po ashtu dhe me inqizimin e këngëve në Radion e Kosovës ka arritur suksese të mëdha dhe ka qenë shembull për grupet e formuara muzikore mbas vitit 90.