Nisan 9, 2015

Gerçek Derneği “Dedemiz Mehmet Akif’i” Dinledi

Sn.Selma_Argon_Toplu_FotografSelma Argon ve Fatih Bayhan Gerçek Derneği’nin mekanında “ Dedem Mehmet Akif” konulu konferansa katıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı konferansın açış konuşmalarını sırasıyla Gerçek Kültür Sanat ve Spor Derneği Başkanı  Gülşen Bölükbaşı, Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu ve Priştine Belediyesi Meclis Üyesi Cüneyd Ustaibo yaptı. İlgili toplantıya yukarıda belirtilen üst düzey yetkililer yanısıra Türkiye Temsil Heyeti Başkanı  Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu, Eulex Türk Polisi temsilcisi Göktan Demir, Gerçek Derneği’nin eski başkanları, üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatının, çalışmalarının ve bilinmeyen yönlerinin anlatıldığı konferans Gerçek Derneği’nin salonunu dolduran izleyiciler tarafından ilgi ile izlendi. Konferansın ardından öğretmenler Serap Bayram ve Nadide Bırvenik’in katkıları ile Elena Cika ilköğretim okulu  öğrencileri Dilay Mecihan, Berfin Altuntaş ,  Arzu Şufto, Aleyna Bırvenik, Çağla Yaren Toku, Ece Groiça, Alara Nobırda, Funda Sipahi, Ebru Pleşina ve Sami Fraşeri Lisesi öğrencileri Buket İsmail, Esra Raşit ve Nisa Kurteş tarafından hazırlanan Mehmek Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Büyük beğeni kazanan öğrencilerin programı izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Gerçek Derneği’nin Onursal Üyesi Oldu

Sn.Selma_Argon_Onursal UyeProgramın akabinde Gerçek Kültür Sanat ve Spor Derneği Başkanı Gülşen Bölükbaşı, Selma Argon ve Fatih Bayhan’a Gerçek Derneği anısına plaket takdim etti. Kosova’da yaşayan Türk toplumunun, düşünce ve duygularını kaleme aldığı bir hatıra defterini de Selma Argon’a takdim eden dernek başkanı, Mehmet Akif Ersoy’a dair duygu ve düşüncelerin bir arada biriktiği bir anı defterinden daha değerli bir hediye bulunamayacağını belirtti. Gerçek Derneği Yönetim Kurulu Selma Argon’u derneğin Onursal Üyesi ilan etti. Gerçek Derneği’nin Onursal Üyesi olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Selma Argon, kendisine armağan edilen ve Mehmet Akif Ersoy’a dair duygu ve düşünceleri içeren hatıra defterini de her zaman saklayacağını ve  oğluna emanet olarak bırakacağını duygu yüklü ifadeler ile belirtti. Sami Fraşeri lisesi öğrencisi Merve Kurteş de kendisinin çizdiği Mehmet Akif Ersoy portresini yoğun alkışlar eşliğinde Selma Argon’a hediye etti.

Program sonrasında misafirler mütevazi bir kokteyl eşliğinde sohbet etme ve hatıra fotoğrafı çektirme fırsatı buldu. Düzenlemiş olduğu etkinlik ile Gerçek Derneği halk tarafından büyük takdir kazanmış, bu çalışmadan dolayı dernek temsilcilerine övgü dolu sözler iletilmiştir.