Mart 31, 2016

Kermes | 31.03.2016

Türkiye’nin Kosova Büyükelçiliği’nde düzenlenen kermes yoğun bir ilgi ve katılımla gerçekleştirildi. Gerçek Derneği ile beraber 4 tanesi Türk Derneği, 3 tanesi Arnavut Derneği ile toplamda 7 dernek, Kosova Cumhurbaskanı ” Sn. Atifete Jahjaga”, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi “Sn. Kıvılcım Kılıç”, Amerika’nın Kosova Büyükelçisi “Sn. Greg Delawie”, Arnavutluk’un Kosova Büyükelçisi ” Sn. Qemajl Minxhozi”, Bakanımız Sn. Mahir Yağcılar, Milletvekillerimiz Sn. Müfera Şinik ve Sn. Fikrim Damka, PDK partilerinin ileri gelenleri, Türk KFOR komutanlarımız (Prizren-Gilan), Kosova’nın çeşitli bölgelerinden yazarlar ve öğretmenler, Alaturka Müzik Grubu katılımlarıyla KERMES’i onurlandırdı. Gerçek Derneği Kadın Dayanışma Kolu olarak biz de katılımımızı gerçekleştirip, kadınlarımızın elleriyle ve özenle hazırladıkları geleneksel el işleri sergilendi. Hanımların el emeği göz nuru elişleri konuklara tanıtıldı ve büyük beğeni topladı.

Kadın dayanışmasını daha geniş kitlelere ulaştırmak ve dernekler arası bağları kurmak adına KERMES’in amacına ulaştığı çok net bir şekilde görüldü.

Ayrıca “Kosova’nın Sesi Kadınlar Korosu” da şarkıları ve performanslarıyla Kermes gününe renk ve canılık kattılar.

Bir ilke imza atan Değerli Büyükelçimiz Kıvılcım Hanım’a eşsiz katkısından dolayı sonsuz şükranlarımızı sunup, Gercek Derneği olarak bu anlamlı zincirin halkasını oluşturmanın gururuyla büyük bir beğeni kazandığımız bu özel günde hatırı sayılır satışlarımızla birlikte bu Kermes’te hazır bulunup emekleriyle bu günü destekleyen tüm hanımlarımıza teşekkürlerimizi gönderiyoruz.

Gerçek Derneği #gercekdernegi

Foto Galeri