Nisan 9, 2015

Selma Argon Büyükelçi Ozan ve Bakan Yağcılar’ı Ziyaret Etti

GERÇEK Kültür Sanat ve Spor Derneği’nin misafiri olarak 8-11 Nisan tarihleri arasında Kosova’ya gelen Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon ve Gazeteci Yazar Fatih Bayhan Gerçek Derneği’nin Başkanı Gülşen Bölükbaşı ve Başkan Yardımcısı Yıldıray  Bayram eşliğinde 9 Nisan 2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Sn. Songül OZAN’a nezaket ziyaretinde bulunmuşlardır. Sıcak bir sohbet havası içerisinde geçen görüşmede Büyükelçi Ozan, Gerçek Derneği’ni bu önemli etkinliği gerçekleştirmiş olmasından dolayı takdir ettiğini belirterek, Selma Argon’un Kosova’da bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Selma Argon, Gerçek Derneği’nin misafiri olarak Kosova’da bulunmaktan ve dedesinin memeleketinde bulunan  Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ni ziyaret etmiş olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Büyükelçi’nin misafirperverliğinden çok etkilendiğini vurguladı.

Sn.Selma_Argon_bakan_ZiyaretiBüyükelçi Ozan’a gerçekleştirilen ziyaretin ardından, Selma Argon ve Fatih Bayhan Gerçek Derneği’nin temsilcileri eşliğinde Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Sayın Mahir Yağcılar’ı makamında ziyaret etti. Selma Argon’un Kosova’da bulunmasından dolayı memnuniyetini ifade eden Yağcılar, ziyaretinde bulunana heyeti, Kosova Türkleri ve çalışmaları konusunda bilgilendirdi. Selma Argon şahsına gösterilen misafirperverlikten dolayı en derin teşekkürlerini iletirken, Fatih Bayhan ilerleyen dönemlerde Gerçek Derneği ile ortaklaşa olarak İpek şehrinde düzenlenecek olan Mehmet Akif Dostları Buluşması konusunda Bakan Yağcıları bilgilendirdi. Bakan Yağcılar’ı ziyaretin ardından heyet Sultan Murad Hüdavendigar türbesini  de ziyaret etti.